طرح مطالعات فضای سبز باغ جهانی پهلوان پور مهریز تهیه شد
به گزارش وبلاگ طراحی من، معاون میراث فرهنگی استان یزد از تهیه طرح مطالعات فضای سبز باغ جهانی پهلوانپور اطلاع داد.
به گزارش وبلاگ طراحی من به نقل از مرکز و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، باغ جهانی پهلوانپور مهریز یکی از 9باغ ثبت جهانی مجموعه باغ ایرانی است که در شهرستان مهریز در 30 کیلومتری یزد واقع شده است. باغ پهلوانپور در محله مزویرآباد شهرستان مهریز در دوره قاجاریه احداث شده است. وسعت این بنا بیش از پنج هکتار است. این باغ در تاریخ 1381/7/7 به شماره 6334 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
ساشا ریاحی مقدم معاون میراث فرهنگی استان یزد امروز سه شنبه 24 مهر 97 با اعلام این مطلب گفت: با توجه به اهمیت پایش و حفاظت پوشش گیاهی این باغ جهانی به عنوان یک نمونه باغ اربابی روستایی و تغییرات اقلیمی که در طی این سال ها در فلات مرکزی ایران روی داده است، اداره کل میراث فرهنگی استان یزد توسط پایگاه باغ جهانی پهلوانپور مهریز و با همکاری واحد مبارزه با آفات و عوامل آسیب رسان بیولوژیک، مطالعه، حفاظت و نگهداری فضای سبز باغ را در رئوس برنامه های خود قرار داد.
او با اشاره به اینکه مطالعه پوشش گیاهی و تجزیه آبی که برای آبیاری باغ استفاده می گردد و همچنین آزمایش خاک در بخش ها و کرت های مختلف نتایج قابل توجهی ارائه داده است ادامه داد: باغ پهلوان پور به وسیله دو رشته قنات شاه حسینی و مزویرآباد آبیاری می گردد. آزمایش آب این دو رشته قنات نشان داد که آب آن از نظر عناصر غذا و شوری و سنگینی آب مسئله ای ندارد. ولی آزمایش خاک در کرتهای مختلف نتایج متفاوتی نشان داد به طوریکه در یکی از کرتها ضروری است خاک آنرا به خاک مناسب جایگزین کنیم. در برخی از کرتها با کمبود شدید پتاس و در برخی دیگر با کمبود فسفات و آهن روبرو هستیم که ضروری است کودهای شیمیایی به همراه کود پوسیده دامی استفاده گردد.
این باغ متعلق به فردی بنام حسن ملارضا بوده است که بعد از او به دامادش علی پهلوان تعلق گرفت. باغ پهلوان پور یک مجموعه ورودی (برج گلین)، ساختمان کوشک، بنای زمستان خانه، بنای سرایداری، حمام و آشپزخانه را شامل می گردد. سبک معماری آن ترکیبی از معماری کوشکی و حیاط مرکزی است که کوشک اصلی در مرکز باغ واقع شده است. جهت عبوری آب در باغ نیز از این محور است. روان بودن آب از داخل آن دارای جاذبه خاصی است این آب از قنات مشهور به حسن آباد سرچشمه می گیرد؛ این باغ دارای مجموعه ای از درختان مثمر و غیرمثمر است به طوری که دو طرف جوی اصلی باغ پهلوان پور درختان تنومند چنار واقع شده است و در قسمت های دیگر درختان انار، بادام، خرمالو و غیره به وفور مشاهده می گردد. باغ پهلوان پور از لحاظ معماری نمایانگر تغییرات سبک باغ سازی کهن ایرانی به سمت و سوی باغ سازی رایج امروزی است.
منبع: میراث آریا