خاراندن این قسمت های بدن ممنوع است

به گزارش وبلاگ طراحی من، تهران (پانا) - نیش حشرات، آفتاب سوختگی، شوره و ...، همه اینها مجبورتان می نمایند موضع را بخارانید؛ اما گاهی واقعا ضروری است در برابر میل به خاراندن مقاومت کنید.

خاراندن این قسمت های بدن ممنوع است

به گزارش تبیان، خاراندن در ابتدا حس خوبی دارد؛ اما سبب درد خفیفی می گردد و این شرایط مغز را وادار می نماید تا برای کنترل این درد فرارسان عصبی سروتونین ترشح نماید.

ترشح سروتونین احساس خارش را تشدید می نماید و در ضمن وقتی پوستتان را می خارانید در واقع به آن آسیب می زنید.

حالا به شما می گوییم چه چیزهایی را نباید بخارانید:

خشکی پوست

معمول ترین عامل خارش زمانی است که لایه محافظ بیرونی پوستتان خشک شده است، یعنی در واقع سرامید پوستتان کم شده است.

سرامید لیپیدهای بخصوصی هستند که مانند سدی برای پوست شما عمل می کنند؛ هم به وسیله خفظ آب پوست و هم به وسیله محافظت در برابر مواد بیرونی.

خاراندن شاید فورا حس رضایت به شما بدهد اما می تواند تاثیر بدی بر پوستتان که در حال حاضر لایه محافظ آن هم آسیب دیده بگذارد.

پوست شما در اثر خاراندن دچار ترک خوردگی ها و منافذی می گردد که احتمال عفونت را بیشتر می کنند. با شرایطی که برای پوست ایجاد می گردد، مواد موجود در شوینده ها یا محصولات آرایشی که استفاده می کنید می توانند به داخل پوست نفوذ نموده و نسبت به موادی که قبلا مسئله ای با آن ها نداشتید، آلرژی ایجاد کنند.

چه باید کرد؟ برای حمام کردن از آب گرم بهره ببرید نه آب داغ. بعد از حمام با استفاده از کرم ها و لوسیون های مرطوب کننده، وقتی هنوز پوستتان مرطوب است، به هیدراته نگه داشتن پوستتان یاری کنید.

اگر زخم در حال خوب شدن را بخارانید به پوست حساسی که سعی دارد خودش را ترمیم کند آسیب می زنید و فرایند التیام و خوب شدن زخم را طولانی تر می کنید. در ضمن ناخن انگشتان شما مکان تجمع باکتری هاست که می توانند وارد زخم شوند و عفونت ایجاد کنند

گزیدگی و نیش حشرات

وقتی که پشه ای شما را نیش می زند، سیستم ایمنی شما بزاق او را شناسایی نموده و با ترشح هیستامین ها حمله ای را آغاز می نماید و همین هیستامین ها هستند که باعث خارش می شوند. یک دلیل شایع دیگر خارش، چیگر (حشره ای شبیه کنه) است؛ بچه کنه ای که در جنگل ها یا نواحی پُرچمن وجود دارد. گزیدگی چیگر سبب ترشح آنزیمی در پوست می گردد که پوست را می خورد و باعث می گردد سلول های پوست روی سطح آن سفت شده و ایجاد خارش کنند.

چه باید کرد؟ ناحیه گزیدگی را با یخ سرد کنید. پمادهای ضد خارش مانند هیدروکورتیزون هم می توانند مفید باشند.

زخم هایی که تقریبا (نه کامل) خوب شده اند

زخمی که در حال خوب شدن است معمولا آغاز به خارش می نماید و این بخشی از واکنش التهابی بدن است.

وقتی پوستتان زخم می گردد، عصب های آن هم آسیب می بینند و در کوشش برای ترمیم شدن، پیغام رسانی شان دچار اختلالاتی می گردد که می تواند احساس خارش ایجاد کند.

اگر زخم در حال خوب شدن را بخارانید به پوست حساسی که سعی دارد خودش را ترمیم کند آسیب می زنید و فرایند التیام و خوب شدن زخم را طولانی تر می کنید. در ضمن ناخن انگشتان شما مکان تجمع باکتری هاست که می توانند وارد زخم شوند و عفونت ایجاد کنند.

چه باید کرد؟ سرد کردن می تواند به تسکین خارش یاری کند.

آفتاب سوختگی

اگر مرتکب این اشتباه شده باشید و از ضدآفتاب استفاده ننموده باشید، دچار آفتاب سوختگی می شوید و خارش عذاب آور فقط یکی از تبعات آن است.

آفتاب سوختگی هم مانند دیگر زخم ها، واکنش التهابی بدن را به سطح بالایی می برد. هر چند عصب های پوستی ناحیه آفتاب سوخته به درستی عمل نمی کنند اما پیغام رسانی شان مختل شده و احساس خارش آزاردهنده ای ایجاد می کنند. خاراندن می تواند پوست را تخریب نموده و فرایند التیام را طولانی تر کند.

چه باید کرد؟ کمپرس سرد و ژل آلوئه ورا می تواند خارش ناشی از آفتاب سوختگی را تسکین دهد. پماد کورتیزون هم به کاهش التهاب یاری می نماید.

اگزما

اگزما یک عبارت چتری است که برای خشکی، زبری و التهاب پوست به کار برده می گردد؛ اما معمولا به درماتیت آتوپیک، اگزما گفته می گردد که عارضه ای است که در آن سد دفاعی پوست نمی تواند عملکرد درستی داشته باشد. دلیل هر چه که باشد، نتیجه یکی است: قسمتی از پوست در حضور بعضی از محرک ها مانند پارچه، عطر، آلرژن هایی که در هوا وجود دارند، واکنش نشان داده و ملتهب می گردد که این التهاب با خارش همراه است.

نادیده گرفتن این خارش خیلی سخت است اما خاراندن مداوم فقط شرایط را بدتر می نماید و ممکن است در نهایت دچار چیزی به نام لیکن سیمپلکس کرونیکوس شوید؛ پوست ضخیم تر، تیره تر و چین خورده تر می گردد و حتی خارش بیشتری خواهد داشت و درمان هم سخت تر خواهد شد البته این اتفاق در خصوص هر نوع خارشی مثلا اگزما می تواند روی بدهد و خارش و خاراندن تبدیل به یک سیکل معیوب مزمن بگردد.

چه باید کرد؟ کمپرس سرد و پمادهای هیپوآلرژنیک می توانند مفید باشند اما اگر خارش زیاد است به پزشک مراجعه کنید. پزشک می تواند با تجویز یک استروئید قوی موضعی و هیستامین ها، التهاب را تسکین داده و یاریتان کند شب ها راحت تر بخوابید.

پسوریازیس

در بیماری پسوریازیس، فعالیت زیاد سیستم ایمنی باعث می گردد بدن با سرعت زیادی سلول های پوست فراوری کند، بنابراین سلول های تازه به جای 28 تا 30 روز، در عرض تنها سه روز به سطح پوست می آیند.

پوست نمی تواند این سلول های تازه را با سرعت کافی دفع کند، در نتیجه سلول های مرده پوست که قرمز و فلس مانند می شوند روی هم کپه شده و می خارند.

در برابر میل به این خاراندن مقاومت کنید. بخش هایی از اپیدرم که روی رگ های خونی قرار گرفته است می تواند در واکنش به خاراندن یا کنده شدن خونریزی کند.

چه باید کرد؟ مرطوب کردن موضع می تواند مفید باشد اما پزشک هم می تواند درمان های پسوریازیس را برایتان تجویز نماید، مانند درمان با نورفرابنفش و تجویز یک سری از داروها.

درماتیت تماسی

درماتیت تماسی زیرمجموعه اگزماست. این عارضه خارش دار ناشی از محرک هایی مانند سابیدن الکل یا آلرژن هایی مانند روغن های موجود در بعضی گیاهان می باشد. محرک ها از سد دفاعی پوست عبور نموده و آن را فورا ملتهب می کنند.

آلرژن ها سبب برانگیخته شدن سیستم ایمنی می شوند و چند روز بعد قرمزی و خارش معمولا در ناحیه تماس بروز می نماید که البته گاهی در قسمت های دیگر پوست هم ممکن است ایجاد گردد. نخارانید! چون احتمالا دچار همان عوارضی خواهید شد که در بالا گفتیم؛ خونریزی، عفونت و خارش بیشتر.

چه باید کرد؟ محرک را فورا از روی پوستتان بشویید (ممکن است محرک روی لباستان هم باشد) و از شوینده ای بهره ببرید که می دانید به آن حساسیت ندارید.

سعی کنید دیگر در معرض این محرک قرار نگیرید. خارش را با کمپرس سرد، پماد هیدروکورتیزون و دیگر داروهای معمول آلرژی تسکین دهید. اگر هم نمی دانید محرکی که بدنتان به آن واکنش نشان می دهد دقیقا چیست جهت ارزیابی و تست به پزشک مراجعه کنید.

شوره سر

شوره سر می تواند از نظر ظاهری ناراحت کننده باشد اما خارش آن هم می تواند کلافه تان کند. شوره سر به عارضه ای گفته می گردد که ناشی از قارچی به نام مالاسزیاست.

این قارچ در پوست سر همه افراد زندگی می نماید اما در افرادی که مستعد شوره هستند، مالاسزیا باعث تحریک و رشد زیاد سلول می گردد. خاراندن می تواند فرایند التهابی را که در حال حاضر به وسیله مالاسزیا ایجاد شده تشدید نماید.

چه باید کرد؟ این عارضه یک راهکار ساده و مستقیم دارد؛ شامپوهای ضد شوره ای که در داروخانه ها فروخته می شوند.

این شامپوها حاوی سلنیوم یا پریتیون زینک هستند که به کنترل قارچ ها یاری می کنند. اگر این شامپوها موثر نبودند، پزشک متخصص پوست و مو ممکن است شامپوی قوی تری را تجویز کند.

بیماری پای ورزشکار

خارش سوزش داری که در پاهای داخل کفشتان احساس می کنید هم کار قارچ هاست که احتمالا از کف خیس حمام یا استخر یا رختکن باشگاه گرفته اید. پای ورزشکار علاوه بر پوسته کردن خصوصا بین انگشتان، زخم های خشکی هم ایجاد می کنند که قرمز هستند.

واقعا نباید این زخم ها را بخارانید چون هم شکاف و عفونت ایجاد می گردد و هم ممکن است قارچ را پخش کنید. بعلاوه ممکن است بعد از خاراندن، دستتان را به دیگر قسمت های بدنتان بزنید و آن قسمت را هم دچار قارچ کنید (مثلا زیر بغل).

چه باید کرد؟ بیماری پای ورزشکار را با یک پماد ضدقارچ درمان کنید و اگر اثر نداشت برای راهکار های دیگر به پزشک مراجعه نمایید.

هموروئید

هموروئید به تجمع خوشه ای از رگ ها گفته می گردد که زیر پوست غشای موکوس قسمت پایینی رکتوم و مقعد تشکیل می گردد.

گاهی این رگ ها متورم می شوند (خصوصا در اثر بارداری یا اضافه وزن یا فشار آوردن هنگام دفع) و خارش زیادی ایجاد می کنند. خاراندن هموروئید فقط خارش را تشدید می نماید.

چه باید کرد؟ پمادهای مخصوص هموروئید یا کمپرس سرد می تواند مفید باشد. می توانید برای تسکین خارش در وان آب گرم هم بنشینید، مخصوصا بعد از مدفوع کردن. محکم کشیدن دستمال توالت به مقعد هم می تواند خارش این ناحیه را بدتر کند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "خاراندن این قسمت های بدن ممنوع است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خاراندن این قسمت های بدن ممنوع است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید