پایگاه های میراث ملی و جهانی محور ایجاد مسیرهای نو گردشگری هستند
به گزارش وبلاگ طراحی من، ایلنا/ براساس آخرین خبرهای بدست آمده، پایگاه های میراث ملی و جهانی محور ایجاد مسیرهای نو گردشگری هستند.
پنجمین همایش سراسری افق تحول عصر با سخنرانی مدیران پایگاه های میراث ملی و جهانی و معاونان وزارتخانه میراث و گردشگری ادامه داشت.
امین قهرمانی (مدیر پایگاه ملی محور ساسانی کرمانشاه-قصر شیرین) با اشاره به آنکه پایگاه ها در حوزه گردشگری و صنایع دستی و سرمایه گذاری درگیرند، گفت: آنالیز شرایط فعلی و موجود پایگاه ها از نظر نیروی انسانی نشان می دهد با زیاد شدن فعالیت های مختلف پایگاه ها، تعداد نیروها زیاد نشده و بدنه کارشناسی در این بخش ضعیف شده است.
او درباره مسائل دستمزد نیروهای پایگاه ها نکاتی را عنوان کرد و گفت: احتیاج است تا نگاه مدیران استان نسبت به پایگاه ها اصلاح گردد و پایگاه ها را از وزارتخانه بدانند تا بسیاری از مسائل ما حل گردد. بسیاری از پایگاه ها اعتبارات استانی و ملی ندارند.
اعتبارات قطره ای به میراث فرهنگی آسیب می زند
فریبا خطابخش (مدیر پایگاه جهانی میدان امام اصفهان) نیز اظهار کرد: اعتبارات قطره ای مشکل پایگاه ها را برطرف نمی کند. این موضوع به میراث فرهنگی آسیب می زند. متاسفانه اعتبار اضطراری برای بازسازی های ضروری در اختیار پایگاه ها قرار ندارد، تقاضا داریم در تخصیص اعتبارات تتازه نظر گردد. با اعتبارات کم نمیتوان با استادکاران کار کرد.
سفرها محدود به چند استان است
علی اصغر شالبافیان (معاون گردشگری کشور) گفت: اندازه کم هم افزایی در بخش های مختلف به سازمان وقت آسیب رساند. طی یک سال گذشته معاون میراث فرهنگی کشور کوشش زیادی برای هم افزایی میان بخش های مختلف وزارتخانه انجام داد. در حوزه گردشگری داخلی با وجود آنکه کوشش کردیم تا توزیع مکانی سفر داشته باشیم، سفرها محدود به چند استان است.
او درخصوص ورود گردشگران خارجی نیز گفت: از نظر گردشگری فرهنگی و تاریخی تماشا جاذبه ها با وجود ظرفیت های بزرگ تاریخی و فرهنگی کشور محدود به چند استان شده است. در این میان پایگاه ها نقاط ثقل گردشگری کشور هستند. در حوزه گردشگری تاریخی بهتر از پایگاه های ملی و جهانی نداریم. اگر قصد داریم گردشگری داخلی و ورودی گردشگری خارجی را از تمرکز مکانی نجات دهیم، باید به سمت پایگاه ها برویم.
به گفته شالبافیان، باید زیرساخت های نرم افزاری و سخت افزاری را در پایگاه های ملی و جهانی فراهم کنیم تا میزبان گردشگران داخلی و خارجی شوند. پایگاه ها محور ایجاد مسیرهای تازه گردشگری هستند. پایگاه ها محور خاص تورهای گردشگری می دانیم؛ مانند کلیساگردی. این پایگاه ها می توانند محلی برای برگزاری رویدادهای ملی و موضوعی باشند.
تمام وجود معاونت میراث فرهنگی به پایگاه ها بستگی دارد
سعید اوحدی (معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) نیز با تاکید برآنکه پایگاه ها در مرکز و نقطه کانونی اهداف وزارت میراث فرهنگی نهاده شده اند، گفت: اگر پایگاه ها نباشند، حوزه گردشگری وجود ندارد. بعلاوه تمام وجود معاونت میراث فرهنگی به پایگاه ها بستگی دارد. یکی از اهداف قائم مقام وزیر میراث فرهنگی و مدیر کل امور پایگاه ها در وزارتخانه دنبال می نمایند، برطرف مسائل پایگاه هاست. پایگاه ها از هویت مذهبی و ملی کشور دفاع می نمایند.
او با اشاره به آنکه با نظر پایگاه ها درباره اعتبارات قطره ای موافق است، ادامه داد: وزیر همواره اعتبارات کم وزارتخانه را در هیئت دولت و مجلس مطرح نموده و برای پرداخت حقوق پایگاه ها در سال گذشته کوشش زیادی انجام داد تا در نهایت بعد از دو دهه، ردیفی در قانون بودجه 1401 با عنوان حقوق و دستمزد پایگاه ها نهاده شد. از مسائل و مسائل پایگاه ها آگاهیم. با یاری مدیران پایگاه های ملی و جهانی قدم های بعدی را برای برطرف مسائل بر می داریم و ساختار پایگاه ها را تعریف خواهیم کرد.
به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دوگانگی در ساختار و ارتباط میان مدیران کل استانها و پایگاه ها وجود دارد. نقش مدیران کل استان ها برای برطرف مشکل پایگاه ها مهم است. بعد از تصویب قانون و اهداف وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس باید ساختار وزارتخانه را تعریف و تدوین کنیم، حتما مسائل پایگاه ها را در این ساختار در نظر خواهیم گرفت. چیزی به نام تاخیر در پرداخت حقوق پایگاه ها نخواهیم داشت.
منبع: همگردی