مایکروسافت آینده خود را روی کدهای گوگل بنا نهاده است

به گزارش وبلاگ طراحی من، نویسنده ورج از یکی از مسئولین گوگل پس از مراسم دیشب مایکروسافت، نظرش را راجع به گوشی جدید و اندرویدی مایکروسافت با دو نمایشگر پرسیده و او در جواب گفته که: ما هیجان زده هستیم تا ورود مایکروسافت به اکو سیستم اندروید را خوش آمد بگوییم. ما خوش بینیم تا در آینده با مایکروسافت همکاری کنیم تا بهترین های هر دو شرکت (گوگل و مایکروسافت) را عرضه کنیم.

مایکروسافت آینده خود را روی کدهای گوگل بنا نهاده است

جمله بالا را اگر بخواهیم در دو کلمه ترجمه کنیم، می گردد: ما، بردیم.

از وقتی که مایکروسافت از بازار گوشی های هوشمند خارج شد، همواره منتظر بودیم تا ببینیم استراتژی این شرکت در حوزه موبایل ها و زیر نظر مدیرعامل جدید آن یعنی ساتیا نادلا، به چه شکلی خواهد بود. حالا به نظر می رسد که مایکروسافت می خواهد در زمینه اپلیکیشن ها و سرویس های موبایلی برنده باشد تا سیستم عامل خود گوشی ها.

در حال حاضر این شرکت آنقدر اپلیکیشن دارد که بتوان با آن یک گوشی اندرویدی/مایکروسافتی ساخت. این شرکت تنها لازم دارد اپلیکیشن های آفیس، اوت لوک و مایکروسافت لانچر را روی اندروید نصب کند و سپس سیستم عامل را هم با سرویس ابری OneDrive بهینه کند. درواقع این شرکت احتیاج ندارد که در جای جای گوشی شما حضور داشته باشد و تنها حضورش در اپلیکیشن ها و سرویس هایی که قرار است بیشتر از بقیه بهره ببرید، برای مایکروسافت کافی است.

در مقطعی به نظر می رسید که مایکروسافت می خواهد سامسونگ را قانع کند تا یک گوشی اندرویدی با طعم مایکروسافت عرضه کند. گلکسی نوت 10 برای مثال می تواند نمونه خوبی از این زمینه باشد که می توان سرویس های مایکروسافت را در بخش های مختلف آن مشاهده کرد. می پرسید چرا سامسونگ؟ چون می توان گفت این شرکت بیشتر از هر شرکت دیگری گوشی هوشمند می فروشد. اما گوشی سرفیس Due که دیشب دیدیم، نشان داد که مایکروسافت می خواهد کنترل بیشتری روی تجربه کاربری داشته باشد و از همین رو میخواهد دوباره خودش گوشی هوشمند بسازد.

اما گوشی سرفیس Due قرار نیست کاملا مایکروسافتی باشد. روی این گوشی فروشگاه گوگل پلی استور حاضر خواهد بود که درواقع این بهترین راه برای کاربران این گوشی است تا بتوانند به بزرگ ترین و امن ترین فروشگاه اپلیکیشن های اندرویدی دسترسی داشته باشند. اما مهم تر از حضور گوگل پلی استور این است که این فروشگاه نمی تواند بدون دیگر اپلیکیشن های اختصاصی گوگل، روی یک گوشی نصب شده و فروخته گردد. این یعنی سرویس های گوگل هم در سرفیس Due حاضر هستند.

این یعنی نسخه اندرویدی که روی این گوشی نصب خواهد شد، مثل سیستم عامل تبلت های آمازون قرار نیست ناقص باشند و پشتیبانی آن ها تنها توسط آمازون انجام گردد. گوگل همواره در این گوشی حاضر خواهد بود و این دلیلی است که گوگل برگ برنده بزرگی به دست آورده است. همکاری گوگل و مایکروسافت آنقدر زیاد بوده که وقتی چند ماه پیش رسما اعلام شد اندروید 10 از نمایشگرهای تاشو و نمایشگرهای دوتایی پشتیبانی خواهد نمود، معلوم بود که مورد دوم صرفا در خصوص چنین دستگاهی صادق است نه گلکسی فولد.

هنوز نمی دانیم که این پیروزی گوگل، چقدر بزرگ است. درواقع گوگل همه فراورینمایندگان را مجبور می نماید تا نه تنها گوگل پلی استور بلکه تمام اپلیکیشن های ضروری گوگل را هم روی گوشی هایشان نصب نمایند. سوال اینجاست حالا که مایکروسافت قطعا می خواهد سرویس ایمیل اوت لوک خود را با این گوشی همه گیرتر کند، آیا گوگل مایکروسافت را مجبور می نماید که اپلیکیشن جیمیل را هم روی سرفیس Due به صورت پیش فرض نصب کند؟ گوگل حتی فراوری نمایندگان را مجبور می نماید تا تمام اپلیکیشن های این شرکت را در یک فولدر با نام Google در صفحه Home گوشی های اندرویدی قرار دهند. آیا این مورد هم شامل مایکروسافت می گردد؟

جدا از تمام این ها، شما حتی نمی توانید از گوگل پلی استور یا حتی سرویس های موبایلی گوگل، بدون لاگین کردن با اکانت گوگل خود بهره ببرید. درواقع وارد شدن به حساب کاربری گوگلی تان در گوشی اندرویدی، امری لازم برای استفاده درست از این سیستم عامل است. حالا سوال بعدی اینجاست که آیا کاربران سرفیس Due هم باید قبل از لاگین کردن در اکانت مایکروسافتی خود، با اکانت گوگلی شان در گوشی لاگین نمایند؟

این سوالاتی است که نویسنده ورج از گوگل پرسیده اما این شرکت چیزی بیشتر از جمله ای که در ابتدای پست خواندید، اعلام نکرده است. شاید بهتر باشد صبر کنیم تا این گوشی در سال 2020 عرضه گردد تا به جواب این سوال ها برسیم. اما در این موضوعی شکی نداریم که اگر این محصول به عنوان یک گوشی جدید از مایکروسافت، محصولی هیجان انگیز است اما همزمان یک برد بزرگ برای گوگل به حساب می آید.

در مصاحبه ای که ساتیا نادلا پس از مراسم با خبرگزاری Wired داشته، این دنیای جدیدی که مایکروسافت در آن گوشی اندرویدی می سازد را اینطور توضیح داده است:

سیستم عامل دیگر مهم ترین لایه برای ما نیست … چیزی که بیشترین اهمیت برای ما دارد، مدل اپلیکیشن ها و تجربه کاربری آن ها است. اینکه توسعه دهندگان چطور می خواهند برای Duo و Neo اپلیکیشن بنویسند، فراتر از صرفا ساخت یک اپلیکیشن برای ویندوز یا اندروید خواهد بود؛ زیرا در نهایت این اپلیکیشن ها درباره طرح هندسی جدید مایکروسافت خواهند بود.

اگر به حرف های ساتیا نادلا در چند سال اخیر توجه نکرده اید، ممکن است با خواندن نقل قول بالا شوکه شوید که مدیرعامل مایکروسافت، به سیستم عامل اهمیت نمی دهد! اما واقعیت همین است که خواندید. البته که مایکروسافت نمی خواهد به طور کل ویندوز را رها کند (آن ها حتی روز گذشته یک ویندوز جدید به نام 10X هم معرفی کردند)، اما چیزی که بیشتر برای مایکروسافت اهمیت دارد، این است که شما از سرویس های این شرکت مثل آفیس بهره ببرید. سرویس ها، چیزی هستند که پول زیادی در آن ها خوابیده و نه تنها مایکروسافت، که دیگر شرکت ها هم دارند به سمت آن حرکت می نمایند.

در نهایت، اندروید همین حالا هم بیشترین سیستم عامل موبایلی استفاده شده روی کره زمین است. حالا که مایکروسافت هم سوار کشتی اندروید شده، سلطه این سیستم عامل بیشتر هم خواهد شد. چیزی که این وسط بیشتر از همه جالب توجه است، این است که این روزها مایکروسافت برای دو محصول مهم خود، به تکنولوژی های گوگل وابسته شده است. اول سیستم عامل موبایلی سرفیس Duo و دوم مرورگر مایکروسافت Edge که حالا بر پایه Chromium گوگل ساخته شده است. مایکروسافتِ امروز به جای آنکه سیاست بساز، گسترش بده، بقیه رو منقرض کن پیشین خود را داشته باشد، حالا جهت جدیدی ساخته به نام پذیرفتن، توسعه دادن، سود.

منبع: TheVerge

منبع: دیجیکالا مگ

به "مایکروسافت آینده خود را روی کدهای گوگل بنا نهاده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مایکروسافت آینده خود را روی کدهای گوگل بنا نهاده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید